2020-08-21 14:39:30• hírek • Közlemény

Nagykárolyban tárgyaltak a tanévkezdés lehetséges forgatókönyveiről

A közelgő tanévkezdés kapcsán tartottak gyűlést pénteken délelőtt, a Nagykárolyi Elméleti Líceum dísztermében.

Az egyeztetésen jelen volt a nagykárolyi városvezetés, Anișoara Boitor, Szatmár megye főtanfelügyelője, valamint a nagykárolyi oktatási intézmények igazgatói. A beszélgetésen sorra vették azokat a forgatókönyveket, amelyeket a járványhelyzet alakulása befolyásolhat.

A polgármesteri hivatal munkatársai elmondták, a nagykárolyi önkormányzat készen áll arra, hogy táblagépeket vásároljon azon diákok számára, akiknek a kormány nem tud biztosítani.

Az igazgatók arról beszéltek, hogy komoly hiánnyal küzdenek a kisegítő személyzettel kapcsolatban. Ugyanakkor levonták azt a következtetést is, hogy a hirtelen bevezetett, online módon végzett oktatási modellt nem lehet alkalmazni sem az óvodai, sem az elemi osztályokban, sem pedig a szakoktatásban.

Javaslatok érkeztek arra vonatkozóan, hogy csökkentsék a tanórák időtartamát, a jelenlegi ötven perc helyett, 25 percet javasoltak.

Így a diákok két váltásban vehetnek részt az iskolai képzésben és a tanárokat sem kell kétszeresen fizetni. A beérkezett javaslatokat továbbítani fogja az illetékes minisztériumhoz, ígérte meg Anișoara Boitor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: